Åfjord kommune

 

 

 

Fant drømmen i Åfjord

– Åfjord er et fantastisk sted å vokse opp på, og et fantastisk sted å bli gammel på, sier Egil Jensen.

Anne-Britt Gjelten Jensen og Egil Jensen vurderte mange kommuner, da de skulle flytte fra Trondheim. Paret ønsket en kommune med varierte tilbud og mye «driv» i lokalmiljøet. Valget falt på Åfjord. Det er de svært glade for i dag.

– Det sa dronninga også da hun var på besøk, legger han kjapt til. Han har det litt travelt. Rosenborg-kampen starter snart, og den skal han se hjemme hos en sambygding.
– Sånn er det her. Plutselig får man en tekstmelding om å komme bort og se fotballkamp. Det er helt fantastisk. Folk har tatt imot oss med åpne armer.

 

Ordføreren ringte

Egil og kona Anne-Britt har tidligere bodd i Trondheim, men da yngstedatteren for sju år siden flyttet ut av huset, bestemte de seg for å gjøre det samme. De visste bare ikke hvor. Så de satte seg i bilen og kjørte rundt for å finne drømmeplassen. Vekk fra travle Trondheim. Men nært nok til at Egil kunne beholde jobben som nattevakt ved St. Olavs Hospital.
På en av kjøreturene besøkte de en kjenning på Stokkøya, som anbefalte Åfjord. Det kom Åfjord-ordfører Vibeke Stjern for øre, og hun nølte ikke et sekund.
– Ordføreren ringte og ønsket oss velkommen til Åfjord. De hadde til og med et hus klart til oss, ler Egil. Få måneder senere var de åfjordinger. Nye og svært gode veier på Fosen gjør det også lett å pendle fra Åfjord til andre kommuner i regionen.

 

– Fantastisk engasjement

– Det beste med Åfjord er engasjementet blant folk. Dugnadsånden. Det spiller ingen rolle hvilken status eller jobb man har. Både banksjef, ordfører og prest stiller opp når det trengs, uansett.
Egil forteller om en kommune med et kompakt og levende sentrum, et aktivt kulturliv med mange lag og foreninger og et næringsliv som er i stadig utvikling. Det har kommet til kjøpesentre, vinmonopol og andre butikker. Blant annet Anne-Britts blomsterbutikk. Egil er glad for variasjonen kommunen har å by på. Åfjord har blant annet satset bevisst på å skape et urbant og kompakt sentrum, som ligger idyllisk til mellom to elver. Årnes er et møtested for mennesker, fra morgen til kveld.
I tillegg skryter Egil av fjellområder med gode jaktmuligheter, og elver og fjorder med godt fiske. Åfjord har store og varierte områder med villmark.
– Vi er begge glade i å fiske laks, og det er nesten sånn at vi kan sitte på verandaen og hive sluken i elva. Det er godt å være omringet av så mye fin natur.
Egil er selv sterkt engasjert i idrettslaget, mens andre står på for å holde korpset aktivt. I tillegg er ventelista på speideren full. Åfjord har et rikt idretts– og kulturliv.
– Det eneste jeg savner er en svømmehall. Men den er vedtatt bygd og kommer snart i sentrum. Da blir den gode tilværelsen helt perfekt, avslutter den nye åfjordingen Egil Jensen.

Foto: Ole Einar Butli Hårstad

Besøksadresse

7170, Åfjord