«Dæm syns æ e gal»

Han krasjet første gang da han var tre år. Som niåring fikk han sin første bil, og frem til i dag har antall biler steget til 400. “Dæm flæstan reste på haue og spør om æ e millionær”, ler Tommy Skånøy.

Tommy Skånøy (32) er bosatt i Skånøya i Rissa, og jobber daglig som lastebilsjåfør i Trondheim. Han har nylig tatt over en 200 år gammel gård fra sine tipptippoldeforeldre i Skånøya, her han bor med sin samboer.

Dæm syns æ e gal

– Mesteparten av min fritid går med til bil. Kjøp, salg, skru, mekk, det er det jeg gjør. Mange spør hvorfor jeg har så mange biler, jeg klarer jo ikke å bruke mer enn en i gangen uansett. Jeg svarer med at jeg har en mandags-, tirsdags-, onsdagsdagsbil og så videre. Noen samler på frimerker – jeg samler på biler. “Dæm syns æ e gal” ler Tommy.
– Det har ikke alltid gått like bra med bilkjøpene. To av bilene har brent opp, mens 50 har blitt sendt til huggeriet. Man unngår ikke å kjøpe katta i sekken når man holder på med bil, sier bilentusiasten.

Noen samler på frimerker – jeg samler på biler. “Dæm syns æ e gal” ler Tommy

Et stort bilmiljø

– Det er et stort bilmiljø her på Fosen. Vi har jo bilmessen
Motorama i Bjugn som blir godt besøkt. Jeg har ikke stilt ute noe selv da. Jeg har tenkt på det, men det har aldri passet inn.
– Da jeg var tenåring sto vi utenfor Mix’en i Rissa og dunket musikk. “Vi gjor itj nå, vi bærre råna”. Det er jo det ungdommen gjør i dag også, men gatebilene har tatt mer og mer over. Det er vel det nymoderne rånemiljøet, sier Tommy.

Vil alltid være en Fosning

– Det enkleste for meg hadde vært å bo i Trondheim, og det er det som har lønt seg best. Men jeg er Rissværing, er både født og oppvokst her. Jeg kommer aldri til å selge gården, aldri. Jeg er og forblir en Fosning. Jeg liker meg godt på Fosen, det er fint, et flott sted å slappe av, smiler en fornøyd Tommy.

Tekst og foto: Ole Andreas Vekve