Ellie ble gudmor til verdens største fôrflåte!

I oktober 2014 fikk Marine Harvest sitt oppdrettsanlegg på Persflua ny flåte, verdens største fôrflåte. Det er seks ansatte og en lærling på anlegget. Anlegget består av ni 200-metersringer. Smolten kommer fra Slørdal, fôret leveres fra Marine Harvests nye fôrfabrikk i Bjugn, mens fisken altså slaktes på selskapets fabrikk på Ulvan.- Flåten er bygget i Litauen av selskapet Ocea. Den har en estimert «levetid» på 20 år og en kapasitet på 720 tonn. Flåten gir mulighet for enda bedre kontroll med fôringen og større kapasitet, forteller Marine Harvest.

Gudmor for flåten er Ellie Foster, som er datteren til driftslederen på Persflua. Her er hva hun skriver om seg selv og hvorfor hun sa ja til å døpe flåten:

Mitt navn er Ellie, jeg er 20 år og skal nå ta fatt på biologistudiet på NTNU. Jeg og min familie er opprinnelig fra Skottland, vi flyttet til Norge for 14 år siden, siden min far Scott Foster fikk tilbud om jobb på et oppdrettsanlegg her. Vi skulle i utgangspunktet bare bo her i Norge i 2 år, men vi likte oss så godt her at vi bygde oss hus. Nå kan vi ikke se for oss å flytte ut av landet igjen.

Jeg har helt siden jeg var ei lita jente likt å være med faren min på arbeid, når jeg var lita syntes jeg det var veldig morsomt og spennende å få kaste ut mat til fisken. Jeg har etter hvert blitt godt kjent med arbeidsoppgavene som de utfører, og kan nå ta på meg mer krevende arbeidsoppgaver på anlegget. De senere årene har jeg vært vikar på min fars Marine Harvest-anlegg, som heter Persflua og ligger i Bjugn. Min far har jobbet for Marine Harvest i over 25 år, og nå følger min storebror Conor Foster i hans fotspor, han er nå driftsleder for anlegget Valøyan på Frøya. Jeg håper at jeg etter min bachelor i biologi, kan ta en master innenfor det marine fagområdet. Jeg ser for meg at det er store jobbmuligheter innen for dette feltet, med tanke på de store mulighetene og ressursene havet har å by på. Jeg syns det er spennende å jobbe på havet, og lærer noe nytt hver gang jeg er på jobb.

Anlegget Persflua skal nå få en ny flåte, som per dagsdato blir verdens største fôrflåte, dette er noe arbeiderne har gledet seg til svært lenge. Arbeiderne er allerede veldig stolt av den arbeidsplassen de har, men jeg vil tro at det blir enda mer stas med en ny og fin flåte.

Jeg har fått det ærefulle oppdraget med å delta på dåpen av den nye flåten, og det gleder jeg meg veldig til. Det er fint for meg å se at Marine Harvest satser stort fremover, og jeg tror bedriften vil vokse i mange år fremover, noe jeg håper jeg en gang i fremtiden vil få ta del i.