Entusiasten Hilde Jenssen

Hilde Jenssen er leder for Ørland Bluesklubb og for Ørland Bluesfestival. Hun er opprinnelig fra Fosen, men har bodd mesteparten av livet i Trondheim.

Hilde-Jenssen_red_2-I 2010 flyttet jeg tilbake hit og bosatte meg på Brekstad. Jeg kjente egentlig ingen her, men siden jeg har holdt på en del med musikk fra før meldte jeg meg som frivillig til bluesfestivalen. Det angrer jeg ikke på. Jeg fått utrolig mange gode venner i dette miljøet, og jeg kan bygge videre på den interessen jeg alltid har hatt for kultur og musikk. Det finnes ikke bedre måte å komme inn i et lokal-miljø på enn å bli med på noe sånt. Det er veldig engasjerende, og du treffer mange ”toillate” folk.

At Hilde sitter som leder i bluesklubben etter bare tre år hadde hun aldri sett for seg. Men fordi hun er et menneske som er fullt av engasjement, og som liker å ta ansvar, er det kanskje ikke så overraskende likevel.

– Å holde på med dette gir mye inspirasjon og det er både lærerikt og utfordrende. Jeg hadde egentlig ikke noe stort forhold til bluesmusikken da jeg startet, men det har vist seg å ikke være det viktigste heller. Blues er jo først og fremst en følelse. På årets festival var det for eksempel en fantastisk opplevelse å høre Angela Brown synge i kirka kun akkompagnert av en pianist.

Hilde Jenssen sitter i styret for Brekstad Kulturfestival også, som er den andre store årlige kulturbegivenheten på Ørlandet. Hun er en kulturaktivist. Alle samfunn er avhengig av mennesker som er villig til å gjøre en frivillig innsats. Hilde Jenssen er en av dem.

ØRLAND BLUESFESTIVAL

Første helga i oktober er blueshelg på Ørlandet. Årets bluesfestival var den trettende i rekken. Artister fra inn- og utland var samlet i kystbyen for å sette hverandre stevne denne helga. Fosningene er glade i blå musikk og festivalen har årlig litt over 1000 besøkende. Årets festival åpnet torsdag med Angela Brown i Ørland kirke og fortsatte med levende musikk fra fire scener på kultursenteret fredag og lørdag. Innimellom slagene ble det også plass til både sildebord og familiekonsert med kulturskolen. Ørland Bluesfestival er en av de viktigste motorene i musikk- og kulturlivet på Fosen. Den er en uvurderlig arena for vennskap, fellesskap, trivsel og nettverks-bygging. Og for blues.

Tekst og foto: Lars Olufsen