#Flottnatur

Jane H. C Øksenvåg (33) og Runar Øksenvåg (34) har bosatt seg i Ervika
i Bjugn sammen med barna Ask M (5), Trygg (3) og Eine (1).
Her stortrives de med nærhet til både skog, mark og sjø.

#forsker #lege
Både Jane og Runar er oppvokst i Trondheim, men har nå funnet drømmeplassen på Fosenhalvøya. Jane er opprinnelig fra Ranheim og jobber hos Sintef i Brattøra. Etter svangerskapspermisjonen blir det å pendle til byen. Runar er opprinnelig fra Flatåsen og jobber som lege i Bjugn.
– Vi fant ut at når vi var ferdige med utdanningen ville vi flytte på landet. Vi ønsket ikke å bo i by, men med mer nærhet til både havet og friluftslivet, forteller Runar.

#bytilbygd
– Det viktigste for flytting var naturen og sjølivet. Det er fantastisk å finne seg et hus ved sjøen slikt som dette. Her er det gode muligheter for båtliv, kajakk, sopp- og bærtur. Men nå handler det om å finne en balanse mellom dette og oppussing, det er jo et kjempeprosjekt vi har kjøpt, smiler Jane.
– Det er flott turterreng. Ved sjøen har vi drevet med dykking, krepsefiske og kamskjellplukking. Vi har også grillet og laget krabbesuppe ved sjøkanten. I skogen og på fjellet er det masse stier, sopp og bær, forteller paret som er meget begeistret over naturen i Bjugn.

#nettverk
– Jeg har blitt veldig godt mottatt på jobb. Jeg har bare positivt å si. Det er også veldig lett å komme i kontakt med andre tilflyttere, smiler Runar.
– Siden jeg er i svangerskapspermisjon og ikke i jobb, har jeg skaffet meg nettverk utenfor jobb. Jeg har vært på barseltreff på Ørland og i Bjugn og babysang i Ørland kirke, – en fin arena der man kommer i kontakt med andre. Veldig positivt, forteller Jane.

#kultur
Paret forteller de er godt fornøyde med tilbudene Bjugn og Ørland har å by på.
– Det er god barnehagedekning og fritidstilbud. Vi har nylig vært på Bård Tufte, i tillegg har vi jo Hovde Gård med restaurant og spa, riksteater i Botngård og mye mer. Det er et mangfold av kulturelle oppsetninger både i Ørland og Bjugn kulturhus. Vi benytter oss ellers mye av biblioteket. Favorittstedet er Vallersund med det flotte kulturlandskapet.
– Hvis man finner mulighetene som er her, så kan man gjøre mer enn det vi gjorde i Trondheim. Her får man med seg hva som skjer, avslutter Runar.