Fosen fra A – Å

Ute på Fosenhalvøya står det virkelig ikke på valgmulighetene om du ønsker å prøve en ny og spennende fritidsaktivitet! Det er egentlig bare kreativiteten som kan begrense deg, og med ekstra drahjelp fra utallige klubber og organisasjoner er det virkelig bare å velge og vrake i gode tilbud. Her finner du et lite  knippe av disse i alfabetisk rekkefølge.

 

A
for AMERICAN CAR CLUB FOSEN: For de som er interessert i amerikanske kjøretøy er dette klubben. Les mer på www.amcarfosen.com.

B
for BADMINTON: På Fosen er det gode muligheter for de som ønsker å spille badminton. Både i Rissa og Leksvik finnes det badmintonklubber, se blant annet leksvikbadminton.no og Rissa badmintonklubb på facebook.

C
for CAFÈ: Hvorfor ikke dra en tur på en av Fosens mange caféer? Inviter med noen du ikke har sett på alt for lenge, og nyt en ekstra god kopp med drikke.

D
for DYKKING: Om du liker deg i og under vann, har både Ørland og Åfjord froskemannsklubb, og i Leksvik er det en dykkerklubb. Så da er det bare å hoppe i det!
E
for ELEGANT: Det er utallige  muligheter for dans på Fosen, enten du skulle foretrekke swing, hiphop eller  ballett. Hør litt rundt om du er interessert  i å finne et kurs i nærheten av der du bor.

F
for FOTO: Fosen kameraklubb er for alle fotointeresserte på Fosen. Her arrangeres alt fra fotokurs til fotoutflukter. Les mer på facebook-gruppen deres.

G
for GOLF: På Austrått finner du en flott 9 hulls golfbane. Mer om golfbanen finner du på austråttgolf.no eller deres facebookside.

H
for HAUGSDALEN:
På Fosen har vi vårt eget skitrekk, Haugsdalen skisenter, som ligger i Skaugdalen i Rissa kommune. På haugsdalen.com kan du lese mer om åpningstider samt annen relevant informasjon.

I
for ISHALL:
I Fosenhallen finner du både hockeybane, curlingbane og en innendørs fotballbane. Det serveres også ofte vafler og kaffe inne i varmestua, for de som heller vi holde seg inne som tilskuer. Les mer på fosenhallen.no

J
for JAKT:
Norges Jeger og Fiskerforbund har lokalforening i Ørland og Bjugn, Åfjord, Stjørna, Stadsbygd, Osen og Roan. Kontaktinformasjon finnes på NJFF sine hjemmesider.

K
for KLATRING:
Fantastiske klatremuligheter finner du i Vanvikan, Leksvik. Her er Midt-Norges eneste Via Ferrata-rute. En opplevelse for livet som du bare må prøve! #munkstigen

L
for LYSLØYPE: Ørland, Rissa, Bjugn og Åfjord har mange skiløyper i varierende terreng. Du kan lese mer om de forskjellige løypene på briefingfosen.no/vinter-gjor-deg-glad.

M
for MUSEUM:
I Statsbygd finner du Museet Kystens Arv, et kystkulturmuseum med et eget aktivt båtbyggeri, en historisk rosehage, restaurant med uteservering og en av landets største samlinger med klinkbygde råseglbåter. Les mer på kystensarv.no.

N
for NOBOLAG: Hvorfor ikke ta initiativ til en fin sammenkomst i ditt nabolag? Grilling eller uteleker er alltid en vinner. Gøy for barna og gøy for de voksne!

O
for ORNITOLOGISK forbud: Ornitologi er læren om fugler. Norsk Ornitologisk Forening har som mål å være slagkraftig i naturvernarbeidet. Om du er interessert i fuglenes liv, så ta turen innom www.noffll.no. Her finner du også lokallaget til Fosen.

P
for PISTOLSKYTING: På Fosen finner man både Roan, Ørland og Åfjord pistolklubb.

Q
for QUIZ:
Dette er en form for spørrekonkurranse, hvor deltakerne konkurrerer om å svare riktig på flest mulig av spørsmålene som blir stilt. Det er vanlig at deltakerne danner lag som konkurrerer mot hverandre. Bruk fantasien og lag en Quiz til neste gang du har gjester!

R
for RIDNING:
Det skal ikke stå på klubbmulighetene om du ønsker å ri! Både Austrått, Bjugn/Ørland og Rissa har rideklubb, og Bjugn, Jøssund, Leksvik, Rissa, Ørland og Statsbygd har travklubb.
S
for SYKKELKLUBB: Interessert i sykling? Hiv deg med på trening hos Austrått eller Fosen sykkelklubb! Les mer om klubbene på facebook; Austrått og Fosen sykkelklubb.

T
for TURLAG:
Fosen Turlag arrangerer fellesturer både sommer og vinter! På hjemmesiden deres kan du ta en titt, og bli med til en ny plass i godt lag. Se fosen.dnt.no

U
for UNDERHOLDNING:
Teater er gøy og underholdende både for deltakere og tilskuere! På Fosen er det mange teaterlag, heriblant Ørland Teaterlag, Fevåg revygruppe, Hasselvika spellstytjlag, Rissa ungdomslag, Statsbygd ungdomslag, Mølna teaterlag og Stjørna teaterlag.

V
for VOLLEYBALL:
Om du kunne tenke deg å spille volleyball, så finner du Fosen volleyballklubb i Bjugn.

W
for WEEKEND: Hvorfor ikke ta en weekend på et av fosens vakre hoteller? En utflukt til en annen kant av halvøya kan bli en flott og forfriskende helg, ikke så langt hjemmefra.

X
for XYLOFON:
Kanskje ikke det mest brukte musikkinstrument, men det finnes nok på lageret hos flere av alle korpsene som er å finne på Fosen! Hvilket instrument kunne du tenke deg å prøve?

Y
for YRJAR BUESKYTTERLAG: Skyting er svært populært på Fosen, og det finnes utallige skytterklubber. Bueskyting er på den annen side ikke like utbredt, så kanskje du skal ta turen for å prøve noe nytt og spennende?

Z
for ZOOLOGI: 
Zoologi er læren om dyr, og er derfor ett av biologiens fagområder. På Fosen har vi et svært rikt dyreliv, og en trenger ikke gå langt lang bort fra gårdsplassen før en kan oppdage både kjente og mindre kjente dyrearter.

Æ
for ÆTTEGRANSKING:
På Fosen er det mange som er i slekt eller familie. Ættegransking er noe du kan drive med om du ønsker å finne ut hvem du er i slekt eller familie med.  Dette er rene detektivarbeidet, som mange synes er veldig morsomt!

Ø
for ØYHOPPING:  En må altså ikke reise til de greske øyer for en skikkelig øyhopper-opplevelse! Dra med bil eller sykle, og ta ferger, båter eller følg bruer til og fra de øyene du ønsker å besøke. Noen alternativer kan være Stokkøya, Storfosna, Kråkvåg, Tarva og Linesøya. Ellers kan en også ta hurtigbåt til Hitra, Frøya og Smøla.

Å
for ÅFJORD SNØSCOOTERKLUBB: For noen er snøscooterkjøring kun for gøy, mens for andre er dette et praktisk kjøretøy som er til hjelp som framkomstmiddel eller for frakting av diverse. I Åfjord er det en egen klubb for de som er interessert i dette kjøretøyet.