FOSEN eXtreme

Munkstigen Via Ferrata får det til å kile i magen og gi deg en fantastisk naturopplevelse med både sjø og fjell. Bare én timers kjøretur fra Trondheim kan du ta fatt på stien som tar deg opp på fjellet Munken, som har navnet sitt fra Munkholmen og Munkegata i Trondheim. Herfra har du panoramautsikt over Trondheim og Trondheimsfjorden!
Har du lyst til å utfordre deg selv litt, sammen med gode venner eller familie, er dette noe for deg. Dette er klatring for alle, her er det ingen krav om forkunnskaper.
Alle klatreturer må bestilles på forhånd. Sikkerhetsopplæring fås ved leie av utstyr.

Stien er hele 950 meter lang. Turen tar i gjennomsnitt ca 3-5 timer, og det er opp til deg om du tar det som en treningstur eller tar deg god tid og nyter utsikten. Kjempeflott tur for lag, foreninger, arbeidskollegaer, skoleklasser, studentgrupper, utdrikningslag, idrettsgrupper osv.
Personer under 18 skal ha godkjenning av foresatt/ansvarlig før man klatrer Munkstigen Via Ferrata. Barn under 12 skal være i følge av en voksen hele tiden. Det er ingen nedre og øvre aldersgrense utover dette. Her får alle lov til å prøve.
Guide kan bestilles på forhånd, men er ikke en nødvendighet. Men det kan i mange tilfeller være greit å ha med noen med litt ekstra klatreerfaring.
Munkstigen Klatresti ligger like ved fylkesvei 755, mellom Vanvikan og Leksvik, ca. 1 times kjøring unna Trondheim, inkl. fergetur over
Flakk–Rørvik.
Merk at sikkerhetsopplæring og leie av utstyr finner sted ved Hindrum Fjordsenter og ikke ved Munkstigen Klatresti.