Fosens fantastiske friluftsliv

Fosen tilbyr varierende og flott natur til fastboende og tilreisende. Med stor sommer- og vinteraktivitet, er det et ypperlig friluftsted for både små og store.

 

Turglede

Vegar Nebb og hunden Demo er begge like glad i naturen på Fosen. Her er de på tur ved Nordlaugen i Hasselvika. Vegar Nebb (24) er en av mange ungdommer som ofte benytter seg av naturen på Fosen. Flere ganger i uken tar han med seg sin turkamerat Demo (2) på fjelltur. – Jeg går fjellturer for å bevege på meg, og samtidig kjenne noe annet enn eksoslukt. Alle kommunene på Fosen har mange gapahuker og utsiktspunkt man kan besøke, og de aller fleste har også en gjestebok man kan skrive seg inn i.

Ny turbok for Fosen

54 turer på FosenDen nye turboka kom i fjor: 54 TURER PÅ FOSEN. Her får du tips om sykkelturer, fotturer, skiturer, padleturer og klatreturer. I tillegg inneholder boka informasjon om kystkultur, historie, geologi, severdigheter og kulturminner.  Naturen på Fosen er en gave til alle som vet å sette pris på inntrykkene som møter deg i dette vakre havlandet. Landskapet appellerer ikke bare til øyet, men også lyd, lukt og smak av fjord og fjell gir sterke opplevelser. I boka ”54 TURER PÅ FOSEN” kan alle finne sin tur – fra kyst til fjell. Obligatorisk bok for alle som ønsker å utforske turmulighetene på Fosenhalvøya!

Boka , som er på 192 sider, er et samarbeid mellom Fosen Turlag og Trondhjems Turistforening. Det er 23 lokalkjente tekstforfattere og 40 fotografer som har bidratt i boka. Boka ”54 TURER PÅ FOSEN” selges i bokhandlerne i Trøndelag, i Turbutikken og hos en rekke lokale utsalgssteder på Fosen.

Medlemskap kan tegnes på hjemmesiden til Trondhjem Turist-forening tt.no.
– Ved medlemskap der blir du automatisk medlem i Fosen Turlag. Vi har om lag 100 medlemmer, sier Dybdahl.

Turlaget har gjennomført 21 fellesturer i 2012 og 2013 ble det 25 turer. Kjentmannsposter Fosen Turlag har også ansvaret for kjentmannspostene i Fosen.
– Vi har 18 poster som skal holdes ved like hele året. Postene er populære, med et mål er det lettere å komme seg ut på tur til nye steder.
– 15 personer har gått alle postene i inneværende periode, opplyser Dybdahl. Postene som står nå har stått siden 2008 og i 2013 kom det nye.

Fosens flotteste gapahuk

gapahuk_liteI 2011 kjempet 21 gapa-huker om å vinne tittelen
“Fosens flotteste gapahuk”
Laksvatnet, Åfjord ble kåret til vinner av Fosna-Folkets lesere. Gapahukene ligger plass-ert rund om på Fosen og er veldig populære turmål for familier. Her er det veldig godt tilrettelagt med mulighet for grilling. Nye gapahuker kommer til hvert år.