• Fosens Rockekonger

    Fosens Rockekonger

Fosens Rockekonger

Divided Multitude er Fosens rockekonger, og har tilbakelagt seg både Norges- og Europaturné. Guttegjengen som begynte å spille i 1995, er i dag kjent i rockemiljøet Europa rundt.

De blir ofte sammenlignet med det kjente deathmetalbandet Misery, og beskriver musikken sin som progressiv rock, og med et melodisk preg.
Bandet består av vokalist Sindre Antonsen, Anders Vinje på trommer, Rayner Harøy på bass, Christer Harøy på gitar og Eskild Kløften på keyboard.  Guttedrømmen begynte da de ville spille cover-låter, men hadde en større interesse i å skrive låter selv. Drømmen ble den gang drevet av spillgleden, og dette driver fremdeles guttegjengen.

– Det å lage et produkt sammen er veldig givende. I bandet har vi en lagfølelse, og det blir som en guttetur når vi kjører rundt og spiller, sier Christer Harøy.
Vokalist Sindre Antonsen fortsetter å si det er en dyr hobby de har tatt videre, og spesielt artig er det å spille live.

Rock med et melodisk uttrykk

Bandet fremstod først som et progressivt rockeband, men har beveget seg mot et melodisk uttrykk de senere år. Låtene har i tillegg fått mindre tema, og de er blitt mer kresne på valg av riff.

– Vi er vel ganske hard, men vi er glad i melodisk også, sier Eskild Kløften, mens resten av gutta ler.
Riffene kan til tider høres ut som deathmetal, mens refrenget kan minne om pop.
– Det er bundet i at vi hører på mye forskjellige musikk, sier Christer Harøy.

Med over 80 innspilte låter, og 4 plateutgivelser, har bandet fått mye oppmerksomhet gjennom årenes løp. Mens de to første platene fikk blandet tilbakemelding, fikk de to siste en veldig bra tilbakemelding. De to siste platene har både fått 9 av 10 stjerner i Ungarn, og 8 av 10 i Tyskland.
– Vi er ikke ferdige med en låt før alle er temmelig fornøyd, smiler Christer. De går ikke bort ifra at det kanskje er derfor de har gjort det så bra de senere år.

Alle Fosninger kan noe innenfor musikk, enten det er gitar, trommer, kor eller lignende. Det er et levende musikkmiljø her på Fosen

Bandet har ingen målsetning om at musikken skal bli levebrødet, men de har et lite mål om å nå ut til flest mulig.
– Vi ønsker å skrive mest mulig, og samtidig bare ha det som en hobby. Turene gjennom Europa har gitt oss mange severdigheter å se på. Det er en flott opplevelse, smiler Sindre Antonsen.

Et levende musikkmiljø på Fosen

Rock, blues, pop, techno, så og si alle sjangrer er representert på Fosen. Bandet er enig at Fosen har et bra musikkmiljø, og at man alltid kommer i kontakt med noen som holder på med musikk.

– Da jeg var i militæret og dro fram gitaren, da ble folk kjempeimponert. Jeg var nesten den eneste som kunne spille gitar, og det var ganske uvant, siden alle Fosninger kan noe innenfor musikk, enten det er gitar, trommer, kor eller lignende. Det er et levende musikkmiljø her på Fosen, smiler Eskild Kløften.

Stortrives på Fosen

– Det er fine omgivelser for både unge og vokse. Vi har et generelt godt tilbud både når det gjelder idrett, kultur, og fritidstilbud. Vi har kino, kultursal, bowling og mye mer. Tilbudet er allsidig og bra, sier Christer Harøy.
– Det beste med Fosen er helt klart naturen, da vi både har tilgang til sjø og fjell. Om man må til Trondheim for noe, så er det bare 15 minutt unna med båt, så er man der, sier Eskild Kløften.