Fra Kopparen ser du ”hele Fosen”!

Med utsikt over Fosen

Kopparen, 483 moh er en karakteristisk, rund fjelltopp med flere godt synlige kommunikasjonsmaster på toppen. Den er et kjent landemerke for skips-trafikken, samt den nye innflygningsradaren til NATO har blitt svært synlig, og fjellet er et landemerke fra mange prestegjeld i en stor radius.
Turen helt til topps på 4,8 km, går på grusvei på sørsida av Kopparen, Normal god turtid  er ca. 1,5 time opp og 1 time ned. Første del går i varierende stigning i fint skogsterreng. Når vi kommer ovenfor den tetteste skogen, får vi fin utsikt sørover mot Botngård, Ørlandet og etter hvert Trondheimsfjorden. Knapt halvveis til toppen passerer vi Koppartjønna, og litt lenger oppe, på Vardeplatået står det en gapahuk som er et populært turmål i området- Kopparhuken. Det blir gradvis brattere jo høyere opp vi kommer, og grusveien slynger seg i hårnålssvinger opp den øverste delen av fjellsida. Vel oppe på toppen blir vi rikelig belønnet med en fantastisk utsikt i alle himmelretninger med skjærgården, skipsleia og Frohavet som det dominerende på nordsiden. Og er det klar nok luft, kan vi se helt ut til Halten fyr. I utsikten østover får vi god utsikt over Åfjords-landskapet med sine fjellrike områder. Mot vest skimter vi Kjeungen fyr og øyene rundt om.
Samme grusvei følges tilbake til bom/parkeringsplass. Det finnes ingen merkede alternative ruter, men det er mulig å gå ned nordsida til Tørrem. Et fjell som det er lett å bli hekta på, og turboken viser over 3000- 4000 innskrevne hvert år.

Instagram @Kopparen

#kopparn #kopparen

 

«TIL TOPPS PÅ KOPPAREN I BJUGN » -UT.no