Havet – et steinkast unna

Liv Harbak (34) og Per Ove Johansen (30) traff hverandre i Sørreisa. Per Ove er opprinnelig fra Grong i Nord-Trøndelag og skulle være ved Luftforsvarets stasjon Sørreisa i ett år. Da han traff Liv ble det til ni år. Nå har de flyttet til Bjugn sammen med barna Jonas (4) og Siri (1). De trives og skryter av mottakelsen de har fått.

Nærmere familien
– Vi flyttet blant annet hit for å komme nærmere familien. På grunn av jobberfaringen fra Sørreisa og Bardufoss ble det enkelt for Per Ove å få jobb på flystasjonen. På Stokkøya har vi ”Bestemorhuset” som vi bruker som feriested. Her slapper vi av og går turer, forteller Liv som opprinnelig er fra Kirkenes og er utdannet kiropraktor.

Godt mottatt
Paret flyttet til en forsvarsbolig april 2015, hvor de bodde i to og halv måned før de flyttet videre.
– Vi var så heldige at vi fikk flytte dit først. Der var det et unikt miljø med ”bli-kjent-turer”, nabobesøk og mange barn Jonas og Siri kunne leke med. Vi har fremdeles kontakt med naboene.

Havet – et steinkast unna
Liv og Per Ove fant drømmeplassen i Bjugn via Finn, og trives svært godt med utsikten og nærheten til havet.
– Her er det gode fiskemuligheter, og vi kan gå ned til flytebrygga og fjæra på et par minutt. I tillegg er jeg interessert i jakt, og det tar vi til neste høst, sier Per Ove.
– Dette er en bygd med muligheter og tilbud. Vi har vært i Bowlinghallen flere ganger, Jonas er blitt en ivrig spiller allerede, smiler Per Ove.
– De korte avstandene gjør at vi kan benytte oss av aktiviteter både på Ørland og i Bjugn. I første omgang er det turn som er aktuelt, så blir det vel fotball og andre aktiviteter etter hvert.
– Det er godt å være her, avslutter Liv.