Helt vilt år!

I fjorårets utgave av  Briefing Fosen snakket  vi med Mari, som nylig  hadde flyttet til Ørland.  Da hadde hun akkurat  rukket å åpne sitt eget  fotostudio hjemme i stua,  og var kjempespent på  hvordan livet som fotograf på fulltid og selvstendig næringsdrivende ville utarte seg.

 

Eget studio
Sist vi snakke med Mari, var hun i etableringsfasen med sitt eget foretak som yrkesfotograf. Hun var både nervøs og henrykt over den spennende situasjonen.

– Det har vært et helt vilt år! Det er utrolig mye som har skjedd på kort tid. Siden sist har jeg flyttet fotostudio fra stua hjemme til mitt eget studio på Brekstad. Åpningen av eget studio har virkelig gått over all forventning, med stor pågang og travle tider! En drømmesituasjon rett og slett. Jeg har fått et inntrykk av at lokalbefolkningen ønsker samt prioriterer å bruke lokalt, noe jeg setter stor pris på nå som jeg holder til her ute. Det gir en følelse av at lokalmiljøet heier på meg, og at jeg dekker en brikke som har manglet i puslespillet av tilbud som er etterspurt blant lokalbefolkningen.
– Det som er så gøy med å være fotograf på Fosen, er at hverdagen blir så variert! Når man er fotograf på en mindre plass, kan man ikke spesialisere seg på en type fotografi slik som man kanskje kan i større byer. Dette gjør at jeg i løpet av en og samme uke kan ta babybilder, bryllupsbilder, konfirmantbilder og forskjellige bedriftsoppdragsbilder. Det er krevende men også utrolig givende.

-Det må også nevnes at jeg helst og i all hovedsak tar alle mine bilder ute. Det som er så flott i den sammenhengen, er at det finnes utallige flotte steder og mye fin natur å fotografere i, kun en svipptur unna studioet.

Framtid på Ørlandet
-Siden sist har min samboer og jeg også nylig kjøpt oss hus på Garten! Vi flytter inn i november, og gleder oss utrolig mye til det. Vi råtrives på Fosen, og så er det heller ikke så langt unna Stjørdal hvor vi kommer fra. Miljøet her ute er også veldig åpent og inkluderende.

På fritiden er Mari også med i kunstløpklubben som trener i Fosenhallen i Bjugn.
– Så lang er jeg den eneste i voksengruppen, men jeg har et stort håp og ønske om at vi blir flere i vinter! Så om noen er interessert i det, finnes det mer info på austrattkunstlopklubb.no

Kontaktinfo:
Hjemmeside: marilauvheim.no
Telefon: 45285334
E-mail:   marilauvheim@gmail.com