Hobby-kick under vann

Med spesielle strøm- og vannforhold, yrer det av sjeldent dyphavsliv på Fosen, – havmus, hai, delfin, spekkhogger, korallrev og mye mer. Når havbunnen i tillegg har fly- og skipsvrak fra 2. verdenskrig, blir Fosen et populært reisemål for dykkere fra hele landet. Trondheimsfjorden har i tillegg blitt kåret til “Topp 10 dykkesteder i Norge” av Visit Norway.

 

Ved dykking har man mulighet for å oppleve det fantastiske undervannslivet. Man kan utforske områder der ingen mennesker før har vært. Dykkerklubben Ørland Froskemannsklubb er lokalisert på Ørland, og har 120 medlemmer. Medlemmene er en god blanding av fridykkere og flaskedykkere. Halvparten av medlemmene har tilknytning til Forsvaret, og mange benytter seg da av dykkemulighetene som avveksling fra Forsvaret.

Hvis det kommer folk hit fra flystasjonen som vil dykke, så er det masse muligheter

Kjetil B. Johnson

Ørland Froskemannsklubb arrangerer dykking flere ganger i uken, og klubbmedlemmene omtaler kysten rundt halvøya som fascinerende med fantastiske dykkemuligheter. Kun noen meter fra klubbhuset er det både kamskjell og steinbit, og litt utenfor er Norges grunneste korallrev, bare 38 meter fra havoverflaten, i motsetning til vanlige 80-90 meter.

“Hvis det kommer folk hit fra flystasjonen som vil dykke, så er det masse muligheter – uansett hvilken type. Om det er vrak, vegg, biologi, undervannsjakt, her er det muligheter for alt” smiler leder Kjetil B. Johnson

Klubbutstyr

Klubben har egen båt
Klubben disponerer klubbhus
Klubben tilbyr luftfylling
Klubben tilbyr fridykkerkurs
Klubben har tilbud for fridykkere
Klubben har junioravdeling
Klubben spiller undervannsrugby
Klubben har tilbud til undervannsjegere
Klubben har fridykkerutstyr til utleie/utlån