HUND SOM HOBBY

– Det beste med naturen her på Fosen må være nærheten
til sjøen og det flotte turterrenget.

Hundefører
Silje er opprinnelig fra Sarpsborg, og Stian fra Fredriksstad. Stian var i 2010 i førstegangstjenesten som hundefører på Rygge. Yrket falt i smak, og han søkte seg til befalsskolen. Dette endte med ansettelse ved Ørland hovedflystasjon. Silje ble med, og de er i dag godt fornøyd med valget de har tatt.
– Jeg har vært her i tre år nå. Når vi først hadde bodd her i ett år trivdes vi utrolig godt, og vi fortsatte å bo her, sier Stian.

30 hunder på banen
– Vi har ett bra hundemiljø her på Fosen. Vi er med i Fosen Brukshundklubb og miljøet har tatt seg spesielt opp det siste året. Mandager har vi miljøtrening og da er vi opptil 30 hunder på banen. Men utover dette skulle vi ønske at vi var flere aktive i klubben, sier Silje.

Hvorfor hund?
– Jeg synes hunder er moro å jobbe med. Jeg har alltid vært glad i hunder, men mor og far var ikke så ivrig i å skaffe seg det. Først i førstegangstjenesten fikk jeg erfaring med bruk av hund, noe jeg fikk lyst til å fortsette med. Det er jo en flott venn som er med på alt. De er alltids arbeidsvillige, og det er spennende å se når de går i spor etter andre mennesker. De viser veien til målet og luktesansen er veldig fascinerende, smiler Stian.
– I sommer var vi på telttur i Jotunheimen i et 4-mannstelt. Jeg våknet opp midt på natta av at hunden puffet meg ned fra madrassen, fordi der skulle han ligge, ler Silje.

Nærhet til sjøen
– Det beste med naturen her på Fosen må være nærheten til sjøen. Her er det fint å fiske fra land, og det er noe artigere å fiske her enn i Østfold. Her får man fisk på hver fisketur, enten det er makrell eller noe annet, forteller Stian.
– Det er ikke lange veien ned til havet, og vi kjenner ofte den friske duften av sjø. Når man går kveldstur med hundene er det fint med sola som speiler i vannet. Det er heller ikke så tettbebygd, man får ikke følelsen av å sitte oppå folk. Her kan man gå på tur i naturen uten å møte andre. Jeg synes Ørland er veldig flott, sier Silje.

Søker flere medlemmer
– Det er flere grener i Fosen Brukshundklubb, deriblant brukshund, agility og lydighet. Mange tror at de ikke har en hund som kan være med på ting, men det er feil. Man trenger ingen sjefer for å være med. Det er bare å prøve seg. Vi er heller ikke skumle og tar imot alle med åpne armer. Klubben har mye bra å komme med, og ikke minst er det sosialt, smiler Silje.