#KITEBOARDING

Det er en vindfull morgen på Ørland. Kjetil Breikvik Johnson blir dratt utover
havgapet av kiten og svever over bølgene. Han er en av flere som
driver med kiteboarding på Ørlandet.

Voksende miljø
– Vi er et voksende miljø. I 2001 var vi fire som begynte, da var kiting så vidt kommet til Norge. Det var prøve- og feile- metoden, og det tok lang tid før vi lærte oss det. Nå har vi fått bedre utstyr og vi er flere som driver med sporten. Det er likevel overraskende at det ikke er flere som holder på med det, forteller Kjetil som vil satse på rekruttering fremover.
– Vi bor på en halvøy, og uansett vindretning får man holdt på med denne sporten, fortsetter Kjetil som skryter av de gode forholdene Ørland har å tilby.

Adrenalinkick
– Man får et adrenalinkick sammen med fart og spenning. Man hopper lett 5 meter, og av og til svever man 10 meter over havet. Det er skikkelig artig og samtidig veldig god trening. Man får trent uten at det er kjedelig, ler Kjetil.
Fra Ulsteinvik til Ørland
Kjetil er fra Ulsteinvik og kom til Ørland i 1989 som flymekaniker, og jobber i dag som driftsleder.
– Jeg stortrives. Når det kommer til naturen har jeg alltid vært havinteressert. Det første jeg gjorde da jeg kom hit og fikk sersjantlønnen var å dra til Trondheim og kjøpe dykkerutstyr for hele lønnen. Jeg kom raskt inn i dykkermiljøet og der har jeg vært siden. Det er mye fin natur her, men jeg er ikke så opptatt av naturen på land. Det er undervannslivet og undervannsnaturen som fascinerer meg. Jeg har dykket så mye her at jeg har fått med meg at tareskogen forsvant utover 90-tallet, men at den nå er på vei tilbake. Nå er det fullt fres med stor tareskog man kan dykke i. Det er mye liv, mye å se på og mye å ta bilder av. Jeg koser meg her, smiler flymekanikeren.

Ikke dyr hobby
– Det kan framstå litt dyrt for de helt unge. Man må ha en kite, og det får man brukt for 5000-6000. Blant ungdommene i dag er det vanlig å ha mobil til 5000-6000, så det er ingen dyr hobby. Når man har kjøpt utstyr så koster det heller ingenting å holde på. Man trenger bare vind, og den er gratis, sier Kjetil.

Ingen aldersgrense
– Her er det ingen aldersgrense. Da vi var i Brasil tok vi bilder av en 5-6 åring som hadde laget en kite med plastikkpose. Han hadde ikke begynt på skole enda, så det var det han holdt på med om dagene, ler Kjetil.