Topptur KOPPAREN!

KOPPARN OPP!

 

KOPPARN OPP

 

 

Utfordingen KOPPARN OPP i 2017:

Idrettsfag ved Fosen VGS inviterte til åpent bakkeløp til Bjugn kommunes tak og markante utsiktspunkt- Kopparen!

Høydeforskjellen fra start til mål er 445m fordelt på 4,8 km.

Ved målgang venter ved siden av heder og ære en fantastisk utsikt!

Arrangementet inngår i faget treningsledelse og styres av elevene i 3. klasse idrettsfag.

Arrangementet har konkurranse og trimklasse og byr på unik idrettsglede,

ungdommelig pågangsmot og er tenkt til å bli ett arrangement hvor ung og gammel får muligheten

til å oppleve Bjugn kommune på sitt beste i mens de opplever mestring sammen i fysisk aktivitet med ett felles mål! 

Vi venter spent på om løpet også arrangeres i 2018 🙂

 

Enten det er med ski på beina eller ei, hører en fin fjelltur hjemme i påsken på lik linje med solvegg, krim og X_hovedbilde_cmykX_kyia3syu_CMYKIMG_8045gretesettappelsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tonehaugan_CMYKHer på Fosen er det mange muligheter for nettopp dette, og selv den samme gamle turen kan bli en fin påskeopplevelse om man bare er litt kreativ.

Turforslag: Kopparen i Bjugn

  • Estimert tid: 2-3 timer med småpauser
  • Distanse: ca. 9 km tur-retur
  • Sesong: Hele året
  • Høydemeter: 483
  • Nivå: Lett

Kopparen i Bjugn strekker seg 483 moh, og er et flott alternativ å besøke i påsken, både for kjente så vel som ukjente. Turen passer for både store og små, da det er grusvei helt til toppen. Er det snø – som mange håper det blir i Påsken, kan man gå opp på ski. Om det ikke er snø hele veien kan man ta med seg akebrett. Første del av turen går gjennom skogsterreng, hvor bakkene etter hvert starter. Andre del er brattere, og grusstien slynger seg som Trollstigen oppover mot toppen. Vel fremme får man en storslått utsikt over Botngård, Ørlandet, Tarva, øyrekka Halten, Hitra, Frøya og Trondheimsfjorden på en dag med god sikt!

Toppturtips fra fosninger:

For å gjøre litt ekstra stas på fjellturen i Påsken, har vi snakket med to fosninger for å få inspirasjon til hvordan påsketuren skal bli så fin som mulig.
Ada Skaftesmo Løge-Hagen, Ervik:

Hva synes du om turen opp Kopparen?
-Turen opp kan være tung og lang. Når man kommer på toppen derimot, er utsikten fantastisk og man glemmer alt strevet. Men pass på at været er bra! Det kan blåse mye på toppen.

Vil du anbefale de som ikke har vært opp Kopparen å ta turen i Påsken?
-Ja, for utsikten og trimmen sin del. Det skader vel ingen å få en liten løft på rompa etter at påskeegget er tømt.

Hva anbefaler du å ha med i påskesekken?
– Vin! Da blir hjemturen fort mye enklere.

 

Anita Vollan, Rissa:

Hva gir deg påskestemning på fjellet?
– Ski, sol og grillpølsespising ved bål gir maksimal påskestemning for meg.

Hva er din favoritt-topp-tur på Fosen?
– Det tror jeg må bli Ytre skurvhatten i Rissa.

Har du noen forslag til hvordan man gjør påske-topp-turen ekstra koselig?
– Det trenger ikke være de lange milsluker-turene, men heller en tur hvor man er på utkikk etter den perfekte plassen for bål, sosialt samvær og skileik for både store og små – slik at alle sammen koser seg!

Kopparn opp! 2016

I 2016 ble bakkeløpet ”Kopparn Opp!” arrangert for første gang. Dette er et 4,8 km langt løp med 445 høydemeter. Målgang er på toppen av fjellet, noe som sørger for en fantastisk utsikt underveis for deltakerne. Kopparn Opp tilbyr både trim- og konkurranseklasse. Det er idrettsfag på Fosen VGS som er arrangører.

Ble arrangert for første gang i 2015, og er et bakkeløp opp det spektakulære
utsiktspunktet Kopparen (483 moh). Med både konkurranseklasse og trimklasse, er det
et breddearrangement hvor man opplever mestring uansett aktivitetsnivå og alder.

I regi av elever
– Jeg forelsket meg i den fantastiske utsikten Kopparen hadde å by på, og la merke til en del turfolk i området. Kanskje hadde det vært interessant med et bakkeløp for å lokke enda flere ut i aktivitet? Jeg luftet idéen for mine elever, og vips så var vi i gang med prosessen, forteller Philip Furrer, lærer ved idrettsfag på Fosen Videregående.
160 deltakere stilte, deriblant en familie med fire generasjoner, det er kjempebra – når man tenker på at dette er første gang ”Kopparn Opp” arrangeres.

Skape aktivitet
Intensjonen til arrangementet er å skape aktivitet for alle, uansett alder, form og ambisjoner i Bjugn og på Fosen. Arrangementet er en del av undervisningsopplegget for elever ved idrettsfag, og er god læring for å arrangere et større arrangement som skal være attraktiv og spennende for både deltakere, tilskuere, sponsorer og arrangører. Neste års arrangement er foreløpig satt til 4. juni 2016.
Karakteristisk fjelltopp
Kopparen har flere godt synlige kommunikasjonsmaster på toppen, og er derfor et kjent landemerke for skips-trafikken. Det er også godt synlig og lett gjenkjennelig i en stor radius på fastlandet. Kopparen er ikke bare kjent for sitt utseende, men også for den enorme utsikten den byr på.

Løypa
Totalt har løypa en lengde på 4,8 km og en høydedifferanse på 445 meter. Første del går i fint skogsterreng i varierende stigning. Når man har passert den tetteste skogen får man fin utsikt sørover mot Botngård, Ørland og Trondheimsfjorden. De neste hundre meterne passerer man drikkeposter og gapahuk, og det blir gradvis brattere jo høyere opp man kommer. Ved målgang på toppen blir man belønnet med en fantastisk utsikt i alle himmelretninger.

 

Se hva lokalavisa Fosna-Folket skrev om arrangementet:   http://www.fosna-folket.no/sport/article11170883.ece

 

 

Har du ikke vært der – så ta deg en tur nå…