Kreativiteten blomstrer på kulturskolene

Ørland kulturskole

er Midt-Norges eldste kulturskole. Den startet opp i 1971 som nr. 11 i Norge. Kulturskolen har i dag 325 elevplasser fordelt på tilbud innen musikk, dans,drama/teater, visuelle kunstfag, foto og bildebehandling, sceneteknikk og animasjon. I tillegg selges dirigent- og instruktørtjenester til kor og korps. Ørland kulturskole har 13 lærere i 2013.
I tillegg til vanlig undervisning driver også kulturskolen kursvirksomhet for skoler, barnehager og næringslivet.

Bjugn kulturskole

startet opp høsten 1977 og har siden
utviklet seg til å bli den største kulturskolen i Fosenregionen.
Bjugn kulturskole har de 2 siste årene av Telemarksforsking (Norsk kulturindeks) blitt rangert som nr. 1 og nr 3. i landet!
Skolen har i dag 340 elevplasser og 11 ansatte som gir et variert
tilbud innenfor musikk, dans og billedkunst, dessuten som landets eneste kulturskole som tilbyr kunstløp og is-aktiviteter som disiplin. Skolen drivermed salg av tjenester og kompetanse til kor, korps, grunnskoler,barnehager, videregående skole og andre kulturskoler. Det finnes kulturskoler i hver kommune på Fosen.

Rissa kulturskole

ble etablert i 1985, og har i dag ca. 250 elever og 13 lærere. Undervisningstilbud i musikk, dans, teater, visuelle kunstfag, foto og prosjekt. Undervisningen er desentralisert, og foregår på de respektive skolene i kommunen. Undervisningen er tilrettelagt ut fra de enkeltes forutsetninger, der trygghet og trivsel er en av våre målsetninger. Vi samarbeider med lokale lag og foreninger, og yter også tjenester til barnehager, grunnskoler, korps, andre kulturskoler og lokalt næringsliv. Kulturskolene på Fosen samarbeider om interkommunale prosjekter.

Åfjord kulturskole

En Kulturskole for Alle!
Åfjord Kulturskole har i dag 217 eleveplasser, det vil si at nesten halvparten av alle barn og unge i grunnskolealder i Åfjord kommune er elever hos oss! I nye og moderne skolelokaler på Åset og I Stokksund gir vi undervisning av høy kvalitet i musikk, dans, drama og visuelle kunstfag. I tillegg til det faste tilbudet arrangerer vi kortere kurs innen forskjellige ting som Låtskriving og Keramikk for både unge og voksne. Våre lærere og elever er også sterke bidragsytere innen det lokale kulturlivet med stadige opptredener på all slags arenaer. Vi legger vekt på at kultur er best når den utøves og nytes sammen med andre!

092521-td riddersal TVERRKulturskole

Miriam Grønning er elev ved Bjugn kulturskole.

 

124615-IMG_5437Kor

Sangkoret Bel Canto med premiere på sin konsert «Pop og rock gjennom fem tiår». Er du en sangfugl, finner du garantert et kor som passer for deg på Fosen.

 

td høstflørt175Catwalk

Hva du og jeg kan kle på oss i høst og kommende vinter ble behørig presentert på catwalken i Bjugn.

 

pah rød høst4Kulturskole

Drama- og sangelevene ved Ørland kulturskole presenterte nylig
forestillingen “Rød høst”, et humørfylt og
tåredryppende drama skrevet av dem selv.

 

Rokk fokk 7Kulturskole

I to konserter har kulturskoleelevene i Leksvik fått vise hva de har lært.

 

135305-Cats 6Cats

Det krydde av katter på scenen
i Heimtun da Rissa kulturskole viste
musikalen Cats.