Ladies night

Det er tirsdagskveld og de unge forsvarsfruene er samlet. Det er dekt opp til god mat, og
på bordet står en god flaske vin. I lufta er det latter, akkurat slik det skal være.

Fra hele Norge til Ørland
Damene er opprinnelig fra alle deler av Norge. Rikke Cassandra (27) er fra Oslo, Mari (24) fra Stjørdal, Susann (23) fra Torsken i Senja, Kristin (26) fra Fauske og Randi (26) fra Kongsberg. Samtlige ankom Ørland i 2014 og 2015. Til tross for tidligere store geografiske avstander har de funnet en god tone.

En moderne syklubb
Damene bygget videre på en tidligere tradisjon hvor nye forsvarsfruer ble invitert til middag. Nå kaller de seg en moderne syklubb hvor de møtes over god mat og drikke. De bytter på å være vert, og alle tar med litt mat og drikke hver. Noen ganger disker de også opp til en tre-retters middag.
– Vi møtes en til to ganger i måneden og oftere når det trengs, forteller Rikke som jobber som kommunikasjonsrådgiver i Ørland kommune.

For å bygge nettverk
Forsvarsfruene begynte med klubben for å bygge nettverk og fordi de trivdes i hverandres selskap.
– Det å flytte til en ny plass kan virke skummelt. Det har overraskende mye å si hvordan man blir tatt imot og ivaretatt. De fleste av oss har flyttet fra våre nettverk, og det er hyggelig at man får litt hjelp når man er ny. Vi prøver derfor å få oversikt over de vi kan inkludere. De siste to månedene har vi fått to nye medlemmer, forteller damene.

God trivsel
Det er ingen tvil at det er en god trivsel blant damene. Ikke bare feirer de 17. mai sammen, men møtes også før både jul- og sommerferie. I tillegg møtes de med partnere, barn og hunder for å grille og prate litt.
– Vi trives godt og det er mye grunnet vår lille klubb, sier Mari som jobber som fotograf.
– Mannen synes de er veldig fint at vi jentene har funnet hverandre. Vi er en anerkjent og fryktet klubb blant mennene, ler Mari.

Hva synes dere om Fosen?
– Som fotograf er det perle på perle å fotografere. Jeg er positiv overrasket, sier Mari.
– Det vi liker best er stemningen, men det kunne vært et mer variert tilbud av spisesteder, forteller Susann og Kristin.

Hva er det beste med å bo på Ørland?
– Menneskene og god tilgang på gode store boliger, sier Kristin.
– At Ørland har en spennende fremtid. Samtidig er det kort vei til DDE konserter, forteller Susann.

Et sterkt forhold til naturen
Damene legger ingenting i skjul på at de har et sterkt forhold til naturen.
– Jeg bruker naturen mye på jobb og privat. Det er gode treningsmuligheter her, forteller Mari.
– Det er veldig bra sykkelforhold her, forsetter Kristin.
– Jeg liker den varierte naturen på Fosen fra Stokkøya til Austråttlunden. Det jeg liker best med Ørland er miljøet. Jeg har en kjempespennende og variert stilling. Har fått en fantastisk vennekrets, spesielt i klubben. Vi støtter og hjelper hverandre, pluss at vi har det utrolig gøy sammen, sier Rikke.
– Aller best liker jeg Lerberen. Men vi har det så fint sammen her, og da er det verdt å flytte hit, avslutter Randi, som er nettbasert student som studerer for å bli grunnskolelærer.

”Jeg liker den varierte naturen på Fosen fra Stokkøya til Austråttlunden. Det jeg liker best med Ørland er miljøet.”
sier Rikke.