Matfatet Fosen

Trondheimsfjorden og Frohavet omringer Fosen med et yrende havliv. Restauranter plassert over hele halvøya tilbyr havets delikatesser sammen med et godt glass vin.

 

Stokkøya Sjøsenter

En halv kilometer lang sandstrand strekker seg over Stokkøya. Midt på sandstranden er idylliske Stokkøya Sjøsenter med gode muligheter for både mat og aktiviteter. Med panoramautsikt over fjorden, kan man nyte ferske blåskjell, dampet med sjalottløk og persille. Et glass vin kan også inntas sammen med solnedgangen. Med mye krydder fra det Asiatiske og Syd-amerikanske kjøkken, blir måltidet ekstra spennende.

Prisvinnende

Stokkøya Sjøsenter har vunnet både lokale, regionale og nasjonale priser. Daglig leder Torild Langklopp presiser at det er viktig å gjøre sitt beste hele tiden.
– Selv om vi får besøk av kjente personer, som Kongen, er det viktig at alle er fornøyde. Vi holder dermed åpent for alle besøkende, selv når Kongen er på besøk. Det er en siste leveranse som er den viktigeste, sier Torild.

Ureist, kortreist og naturlig mat

Strandbaren ved Stokkøya Sjøsenter lager hovedretter med basis fra det nordiske kjøkken, og hovedsakelig Norge. Med mye lokal tang og tare, kan man få servert retter som lages med utgangspunkt fra havet rundt Stokkøya. De bruker mye lokale ingredienser som blåskjell, lokal fisk og villsau. I tillegg benyttes en egen urtehage, hvor det produseres økologiske urter.

Ikke bare sjømat

Selv om Fosen er omringet av et stort og friskt hav, er det også et matfat på land. Lokale produsenter og restauranter har flotte tilbud av alt fra urter og gelé til nystekt and.
– Matmiljøet på Fosen er på vei oppover, med flotte spisesteder både på Brekstad, Rissa og i Åfjord. Fosen har også mange pizza-restauranter, sier kjøkkensjef Henrik Rettrup ved Strandbaren ved Stokkøya Sjøsenter.