Med Fosen i siktet

Fosen Skyttersamlag ble stiftet i 1907, og består i dag av 16 skytterlag. Med aktive baner i Rissa, Leksvik, Vanvikan, Åfjord, Bjugn og Ørland, er det stor skytteraktivitet på Fosenhalvøya. Noen av kommunene har også flere baner innad, eksempelvis Åfjord og Rissa med 3 hver.

 

Rissa Skytterlag

Rissa Skytterlag er et av Fosens mange skytterlag. Klubben har eksistert siden midten av 1800-tallet, og har i dag over 160 aktive medlemmer. Med flest rekrutter og skyttere på landsskytterstevnet 2013, har de gjort seg godt bemerket det siste året. Klubben har stor fokus på likestilling, og her behandles alle medlemmer likt. Gamle og unge ligger side om side på banen under skytingen. I tillegg er det stor fokus på rekruttering. Klubben arrangerer skyting hver torsdag, men utenom dette er det stor skytteraktivitet på banene.

I tillegg til skytterlagene, har i alt tre pistolklubber sitt rotfeste på Fosen. Klubbene er lokalisert i Rissa, Bjugn og Ørland. Klubbene i Rissa og Ørland baserer seg på feltskyting, mens Bjugn Pistolklubb fokuserer mer på dynamisk skyting. I tillegg til feltskyting, er det også svartkruttskyting i Rissa. Alle stedene har et godt skyttermiljø med mye sosialt i pausene. Med norgesmestere både i Rissa og Ørland, gjør Fosen seg godt bemerket innenfor Norges grenser.

Ørland Pistolklubb

Ørland Pistolklubb ble stiftet i 1956, og har i dag 70 medlemmer. Med både innendørs- og utendørsbane, er det stor aktivitet rundt skyttermiljøet. Klubben omtales som aktiv, og tar godt i mot barn og unge. I pistolklubben er hele 15-20 medlemmer i alderen 10-20 år. Klubben har trening to ganger i uken på kveldstid, mens Forsvaret bruker banen om dagen i ukedagene. I tillegg er det stor aktivitet med skytterstevner i Trøndelag. Flere ganger i uken arrangeres det stevner i Trøndelag.

Yrjar Bueskyttere

Bueskyttermiljøet på Fosen er forholdsvis lite sammenlignet med miljøet på Østlandet. Men iveren etter å trene og bli bedre er ikke mindre. Halvøya har fostret norgesmestere, europamestere og verdensmestere i flere år. Fosen-klubben har vært en storhet i NM i flere år. Bueskyting er en individuell sport hvor man er avhengig av egen vilje til å trene og terpe teknikk for å bli best.

Fakta Bueskyting

• Det konkurreres med tre ulike buer;
tradisjonell bue (langbue), rekurvbue (OL-gren) og compound- bue (trinsebue).
• Buen er tilpasset hver enkelt utøver.
• Man kan begynne å konkurrere når man er ti år gammel. Men det er lov å begynne å trene tidligere.
• Fra fylte 21 år konkurrerer man som senior.

runaVM-gull!

Runa Grydeland fra Roan vant VM-gull i bueskyting. Hun slo Lexi Keller (USA) i gullfinalen.

Runa Grydeland fra Roan har gjort det strålende under bueskytter-VM. Hun gikk helt til topps da hun slo utfordrer Lexi Keller i en spennende gullfinale. Det er en historisk begivenhet for Norge og Fosen at vi får en bueskytter som klatrer helt til topps i VM. Runa Grydeland ble verdensmester  i klassen Compound junior Damer. Runa Grydeland vant finalen komfortabelt og var best i samtlige sett.