#TURorientering

Med 173 poster er Bjugn og Ørland en av landets tre beste på turorientering. Årlig over
100 registrerte brukere som velger en god blanding av: ordinærorientering,
fotoorientering, sykkelorientering, skiorientering og fjernposter.

Sjekk denne:  http://turorientering.no/bjugn/

For kart-tegnforklaring se link: http://www.o-skolen.no/dokumenter/1270559268-NOF_KARTTEGN_NYBEGYNNERE_2010.pdf

Her kan du lese om årets første løp / 24. april 2016   http://www.fosna-folket.no/nyheter/2016/04/24/Vellykket-sesongstart-12632708.ece

Foto Åge Rødsjø

#Åretrundt
Alle postene står ute fra februar til midten av november, mens helseløypene blir stående ut desember. Disse blir flittig brukt av både rullestolbrukere og familier med barnevogn.

Godt tilrettelagt for Forsvaret
Hver 14. dag lager orienteringsgruppa ukesløyper til Forsvaret, og legger til rette for tilbudet.
– Vi benytter oss av tilbudene de gir oss. Forsvarets personell skal være ute i felten å operere, og da er det viktig at orientering er noe vi behersker. Vi vil gjerne ha flere fra flystasjonen som blir med på orienteringen, sier Erling Overland fra Ørland hovedflystasjon.

Orientering når det passer deg
– Man kan orientere når man selv har tid og lyst. Kart kan lastes ned fredagskveld eller lørdagsmorgen før de tar turen. Det er mange, og spesielt voksne som tror det er vanskelig, men når man er på turorientering bestemmer man tempoet selv. Man følger veier, stier, myrkanter og bekker, vanskeligere er det ikke. Vi har kjempeflotte steder, forteller Åge Rødsjø.

Grønn tur i desember
En av løypene som er åpen ut desember er grønn tur på Botngård Helsetur. Postene er lagt ut som et helsetiltak for å styrke folkehelsa, og er en landsomfattende aksjon fra Norges orienteringsforbund.
Lett løype med oppstart fra Fosen videregående skole. Postene er lagt i gatenettet i Botngård sentrum, slik at de er tilgjengelige for alle, og både til fots, sykkel, rullestol, barnevogn og rulator.