Realiser drømmen i Bjugn

NÆRING

Kopparn Utvikling AS er utviklingsaktøren til Bjugn kommune inn mot næringslivet. Selskapet spiller en avgjørende rolle i nærings- og utviklingsarbeidet i Bjugn. De siste årene har Bjugn opplevde sterk sysselsettingsvekst, den største på Fosen. Flere suksessbedrifter har vært årsak til det.

ScanBio som utvikler og tilpasser sine produkter til et krevende marked av fôrprodusenter og som driver anlegg både i Bjugnfjorden
og i Lysøysundet – og som synliggjør en over 100 år gammel tradisjon i Bjugn innen prosessindustri. Bedriften vokser stadig og har i dag 80 ansatte.

Botngaard AS som nettopp har fl yttet inn i nye industrilokaler på Valsneset, er en av laksenæringens viktigste verktøy i bekjempelsen av lakselus. Bedriften leverer bla sine permaskjørt til Skottland, Færøyene, Norge og Russland. Bedriften fi kk i 2014 Leiv Eriksson’s innovasjonspris som beste bedrift i Midt-Norge. Har voskt siden oppstarten. Har ca 25 ansatte.

Marine Harvest Fish Feed har siden oppstarten i 2014 hatt en eventyrlig utvikling og fi kk i 2015 Fosen-prisen som beste bedrift. Produksjonen av fiskefôr er økende, i 2016 vil det produseres
300.000 tonn, men fabrikken opprinnelig var bygd for 240.000 tonn. Vokser stadig. Har ca 70 ansatte på Valsneset.
Fosseng er en liten, men veldrevet trevarefabrikk i Lysøysundet som driver med produktutvikling innenfor segmentet trapper/ vinduer/dører/listverk. Bedriften leverer sine produkter til hele Midt-Norge. Produksjonen er modernisert med bla ny robotfresemaskin. 11 ansatte i Lysøysundet.
Fosen Skalldyr AS er en annen liten bedrift som holder til i Vallersund og betjener et lokalt og regionalt konsumentmarked med krabbe fra august til oktober. Bedriften er viktig for de lokale
fiskerne som fanger krabbe og er den eneste bedriften i sitt slag på Fosen. Bedriften sysselsetter 2 personer helårlig og 21 personer halvårlig – i Vallersund.

BO

I Bjugn kan du realisere boligdrømmen din

Uansett om du ønsker deg en liten lettstelt leilighet eller en større tomt med mulighet for husdyrhold og grønnsaksdyrking, om du vil ha havutsikt eller bo litt mer innlands, og om du vil ha
butikker på gåavstand eller bo litt mer landlig, vi er sikker på at du kan realisere boligdrømmen din i Bjugn:
• I Botngård fi nner du leiligheter, rekkehus, terrassehus og eneboligtomter med gåavstand til butikkene, idrettshall, skole, barnehage og kulturhus.
• I Ervika, med kort avstand til både Brekstad og Botngård, finner du barnevennlige boligfelt med rekkehus, tomannsboliger og eneboliger.
• I Lysøysund, Vallersund, Oksvoll og Høybakken kan du bygge din egen enebolig med fantastisk havutsikt.
• På Tørrem kan du ha et ‘minibruk’, en eneboligtomt med mulighet for litt husdyrhold og grønnsaksdyrking

 

Kulturskole

BJUGN KULTURSKOLE startet opp høsten 1977 og har siden utviklet seg til å bli en gigant blant kulturskolen i Fosen. Ble i 2011 og 2012 av Telemarksforsking rangert som nr. 1 og nr 3. i landet!

BKS:
• Ca 300 elevlasser – 11 ansatte (7,5 årsverk, inkl.admin)
• Gir et variert tilbud innenfor: musikk og dans
• – landets eneste kulturskole som, i samarbeid med Austrått Kunstløpklubb, tilbyr kunstløp og is-aktiviteter som disiplin!
• Skolen driver med salg av tjenester og kompetanse til kor, korps, grunnskoler, barnehager, videregående skole og andre kulturskoler.
• Desentralisert modell; undervisning i Botngård og på Vallersund
• Tett samarbeid med barnehagene
• Administrerer UKM og DKS
• Dirigenter til kor & korps
• Zumba og corebar (dans) for voksne.
• Egne forestillinger i Bjugn kulturhus
• Fast lørdagskafè (i samarbeid med biblioteket) 1 gang pr mnd
• Tett samarbeid med Bjugn Kulturhus (Campus Fosen)
• Har de 4 siste årene sammen med de andre kulturskolene på Fosen drevet talentutviklingsprosjektet TalentLab (ca 25 elevplasser)
• Opptredener for lag & org.
• Bjugn Rockeverksted (Eidegården) fritt for alle musikere (m bl.a. 3 bandrom)
• Har eget lydstudio

Elevtakster, pr. dags dato (01.08.2016): Kr 3 000,- pr. år (kr 1 500,- pr. semester)
Gruppeundervisning kr 2 400 pr. år (kr 1200,- pr. semester)
NB! Moderasjonsordninger med 30% for barn 2 og 50% for barn 3

www.bjugn.kommune.no/tjenester/kultur-idrett-og-fritid/kulturskolen/

 

Fosenhallen

Siden NM allround i desember 2007 har vi arrangert i alt 10 nasjonale mesterskap. Vi har også arrangert to verdenscupstevner for juniorer og ett verdensmesterskap for juniorer.
Totalt har vi arrangert over 180 skøytestevner med mer enn 22 000 enkeltstarter. Med denne merittlisten er Fosenhallen og Bjugn ettertrykkelig satt på skøytekartet.
Fosenhallen er et av tre internasjonale idrettsarenaer i Trøndelag, i godt selskap med Granåsen Skianlegg og Lerkendal Stadion. På grunn av at Fosenhallen er definert som regionanlegg for skøyter, mottar vi årlig tilskudd fra Sør-Trøndelag fylkeskommune.
Fosenhallen er en arena som kan tilby fasiliteter for skøyter, ishockey, isdans/kunstløp, curling, fotball og løping. Tellinger viser at ca.7 000 personer er innom dørene til Fosenhallen hver måned.

Fosens eldste kulturhus jubilerer

Fosens første profesjonelt drevne kulturhus fyller 10 år i 2017.

– Jubileet skal feires på behørig, men nøkternt vis, sier kultursjef Ådne Røkkum.
Da Bjugn kulturhus ble innviet i januar 2007, vegg i vegg med splitter nye Fosen videregående skole, markerte det starten på et kulturelt eventyr for på Fosen.
Huset har vært en viktig arena for små og store lokale aktører, mange av dem rekruttert fra bygdas renommerte kulturskole.
Musikk, dans og dramalinja (MDD) ved Fosen videregående skole, lokalisert i samme bygg, har vært en frekvent bruker av alle deler av huset. Det er fortsatt bare å beklage at denne populære linja ble lagt ned.

Kulturhuset er en moderne arena med teleskopamfi for 350 mennesker og har det beste av lyd og lysfasiliteter. Arbeidet med lokale fremføringer har bidratt til et artistmiljø med høy kunnskap og
høyt kunstnerisk nivå. Det er ikke en overdrivelse å hevde at Bjugn kulturhus med alle institusjonene rundt har utviklet seg til en talent- og artistfabrikk. Biblioteket og billettkontoret, lokale
dansegruppers bruk av blackbox og dansesalen, kulturskolen og den videregående skolens jevnlige øvinger og forestillinger, har gjort huset til et kulturelt vrimleområde.

De fleste ”store norske” har vært på besøk en eller flere ganger; Øystein Sunde, Ingrid Bjørnov, Halvdan Sivertsen, Hellbillies, Secret Garden, Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, for å nevne noen få.
Riksteatret fornyet nettopp sin avtale med Bjugn kulturhus. I mars kommer Sven Nordin tilbake, denne gangen med enmannsforestillingen ”En mann ved navn Ove”. Senere på året får vi besøk av Maj Britt Andersen som ”Pulverheksa”, og midt mellom de to; barnas store hit ”Bukkene Bruse på Badeland”.
En av jubileumsårets ”høydare” blir Åge Aleksandersens besøk i mars. Denne gangen kommer Norges største rockepersonlighet med sin mangeårige musikalske kompanjong Gunnar Pedersen og cellisten Kjell Magne Robak.
Bjugn kulturhus gratulerer alle fosninger med 10-årsjubileet og ønsker alle hjertelig velkommen til forestillingene våre i månedene som kommer.