Elleve elever fra 4-6. klasse kokkelerer sammen med restaurantkokk
Tom Chr. Hammer på Hårberg skole.
KULMAT er et prosjekt som Ørland kulturskole har satt i gang i samarbeid med Norsk Kulturskoleråd. Formålet er å knytte sammen matkultur, kokkekunst og tradisjonsrikt mathåndverk. De elleve deltakerne i Ørland var samlet på Hårberg skole tre dager i høstferien. Dette kan være et element for å vekke interessen og rekrutteringen til en bransje som sliter.
Alle dagene ble det laget både frokost/ smoothie og en treretters middag. På den siste dagen, ble det festmiddag for inviterte gjester – som er foreldre. Da ble det serveres spinatsuppe med egg, kalkunfilet med paprikasaus, rotgrønnsaker og potetpure. Til dessert lun eplekake med spennende krem og fruktsalat.
Tom Chr. Hammer er full av lovord om de lokale matprodusentene Grande Fiskerute, Hovde Hønseri, Solvang Gård og Viklem Gård som har sponset råvarer. Dessuten har Bama levert frukt og grønt til sterkt reduserte priser. Sava har sponset forklær og på avslutningsdagen får alle deltakerne et diplom samt tre kokkekniver som er sponset av Culina.
Foto/tekst: Marit Eide Dahl