• KULmat

KULmat

Elleve elever fra 4-6. klasse kokkelerer sammen med restaurantkokk
Tom Chr. Hammer på Hårberg skole.

 

Foran og til venstre rundt middagsbordet (desserten) : Elene Lindbak Olden, Erica E Hammer, Mia Hoff Sveås, Tom Chr. Hammer, Leah Isabell Hammer, Brage D Hansen, Mari Sofie Skjærseth, Rikard Halsen Moen, Preben Finseht Brandvik, Sofie Ovedie Sandvik Nordaas og Mathea Sandvik Nordaas. Jenny Rønning var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Restaurantkokk Tom Chr. Hammer synes det er hyggelig å være lærer for ivrige 4-6. klassinger. Her viser han frem et av de flotte forklærne som Sava har sponset til kursdeltakerne.

 

KULMAT er et prosjekt som Ørland kulturskole har satt i gang i samarbeid med Norsk Kulturskoleråd. Formålet er å knytte sammen matkultur, kokkekunst og tradisjonsrikt mathåndverk. De elleve deltakerne i Ørland var samlet på Hårberg skole tre dager i høstferien. Dette kan være et element for å vekke interessen og rekrutteringen til en bransje som sliter.

Alle dagene ble det laget både frokost/ smoothie og en treretters middag. På den siste dagen, ble det festmiddag for inviterte gjester – som er foreldre. Da ble det serveres spinatsuppe med egg, kalkunfilet med paprikasaus, rotgrønnsaker og potetpure. Til dessert lun eplekake med spennende krem og fruktsalat.

Tom Chr. Hammer er full av lovord om de lokale matprodusentene Grande Fiskerute, Hovde Hønseri, Solvang Gård og Viklem Gård som har sponset råvarer. Dessuten har Bama levert frukt og grønt til sterkt reduserte priser. Sava har sponset forklær og på avslutningsdagen får alle deltakerne et diplom samt tre kokkekniver som er sponset av Culina.

Foto/tekst: Marit Eide Dahl