Talentet Emil Stormo Andersson

Fosenhallen

Fosenhallen er den andre innendørs hurtigløpsbanen for skøyter i Norge. Den sto ferdig i 2007 og rommer i tillegg ishockeybane, curlingbane og kunstgressbane for ballspill. Hallen er en del av fjernvarmeanlegget i Bjugn og er den kalde siden i et varmepumpeanlegg. Skøytelandslaget bruker hallen til treningssamlinger og det avholdes ulike nasjonale- og internasjonale mesterskap. I den isfrie delen av sesongen, om sommeren, brukes Fosenhallen til ulike arrangement og messer.

“Men det kommer til å ordne seg med hockeylag når det kommer folk flyttende til den nye hovedflybasen”

Talentet

Emil Stormo Andersson er 14 år(2013) og et multitalent. Han spiller fotball på FK Fosen, spiller ishockey på Fosen Hockey og går på skøyter for Bjugn-Ørland Skøyteklubb. Han har tilbragt mange dager og kvelder på isen. Både ute og inne.

-Før hadde vi bare utendørs skøytebane om vinteren. Det var et ganske bra skøytemiljø i Bjugn da også, men etter at hallen åpnet har forholdene blitt mye bedre. Det hjelper på motivasjonen å ha gode treningsforhold. I en periode på et par år trente jeg hver eneste helg og fikk god framgang på både skøytebanen og hockeybanen. Frode Rønning har vært skøytetreneren min i mange år, og det har vært veldig inspirerende å lære teknikken av en OL-vinner.

Emil har nesten alle vennene sin knyttet til idretten. I fotball- og hockeymiljøet er det bare gutter, men i skøyteklubben er det jenter også. Det gjør det ikke mindre interessant akkurat. I inneværende sesong er det ikke stor nok interesse til et hockeylag i hans egen aldersgruppe, men Emil har fått tilbud om å spille på et lag i Trondheim. Han er en etterspurt fyr. Trondheim er bare en times hurtigbåttur unna, og det gir mange muligheter for en som etter hvert trenger et større nedslagsfelt.

-Men det kommer til å ordne seg med hockeylag når det kommer folk flyttende til den nye hovedflybasen, sier Emil. Det er han sikker på.

Tekst og foto: Lars Olufsen