• Trives du på dypt vann?

Trives du på dypt vann?

Du trenger ikke reise langt for å finne krystallklart vann…

ØRLAND

– Bassenget har blitt helt fantastisk!
Badevert Gretha Skaug har jobbet i
svømmehallen på Ørlandet i over 25 år. For to år siden var det 40 år gamle bas-
senget i så dårlig stand at det ble stengt.
I høst ble dørene åpnet igjen – til glede for alle fosninger. Nå kan de fryde seg over en totalrenovert svømmehall til hele 30 millioner kroner.

Nytt ventilasjonsanlegg er på plass, det samme er en helt ny foaje, låsbare skap, nytt betalingssystem og ny handicap-garderobe. Utrolige 18 tonn flis er byttet ut. Det samme er alt det tekniske utstyret. Nye energiøkonomiske løsninger er på plass. Både garderober, badstue, vannsklia, stupetårn og svømmebassenget fremstår som helt nye. Kommunen feiret åpningen i høst med gratis svømming i to uker.

– Det var helt fullt her hver eneste kveld. Enkelte kvelder var det så stor pågang at vi måtte stenge dørene og be folk komme tilbake neste dag. Det er kjempegøy at fosningene har funnet veien tilbake til bassenget igjen. Det er bra for folkehelsa, sier en storfornøyd badevert.

Bassenget er åpent alle dager unntatt søndag. Og er du en morgenfugl, tilbys morgensvømming både tirsdag og torsdag.
– Vi hadde mange ivrige morgensvømmere her før, og de har heldigvis kommet tilbake. Ofte har vi over 20 stykker på besøk her. Det er veldig moro. Da spiller vi avslappende musikk og jeg koker kaffe til dem, sier Gretha Skaug.

BJUGN

Det er svømmehall ved Bjugnhallen
Der er også Styrke, trenings og spinningrom tilgjengelig for alle.
Bjugnhallen har følgende fasiliteter: Aktivitetsflate for handball, volleyball, basketball etc., svømmehall (12.5m).
I kjelleren ble det bygd et tilfluktsrom som i mange år fungerte som ungdomsklubb,
men som i dag er innredet som styrke- og treningsrom.

RISSA

svømmehall ved noen av skolene, også terapibad.

Ørland Froskemannsklubb

Ørland Froskemannsklubb er en aktiv klubb som har flaskedykking, fridykking, marin- biologi, undervannsfoto/video og undervannsjakt som aktiviteter i sjøen.
Klubben arrangerer fridykkerkurs for barn og unge fra 12 år og oppover og har også undervannsrugby og vannpolo som aktiviteter i bassenget. Vi trener på torsdag: 2000 – 2200 og lørdag: 1400 – 1600. Dette er trening for alle, både voksne og barn som er glad i vann.
Sjøaktivitetene starter gjerne ut fra vårt nyopppussede klubbhus på Uthaug.
Klubben er eier av en 24 fot`s aluminiumsbåt, som ofte brukes til dykketurer i nærområdet. Foto: Svein Inge Skaug – Fridykker – instruktør Ørland Froskemannsklubb

FAKTA OM BASSENGET

Ligger i Ørlandshallen på Brekstad. 25 meters basseng Vannet holder 27 grader 50 meter lang vannsklie Det er mulig å kjøpe både årskort (1.800 kroner) og klippekort (10 klipp for 300 kroner). Nyoppstartede Ørland svømmeklubb tilbyr svømmetrening for alle svømmedyktige.